Затвор за собствениците на ксерокси

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:34 / 25.07.2006
3432
До 3 години лишаване от свобода и глоба до 3000 лв. може да бъде наказанието за собственици на копирни студия, ако се докаже, че по собствена инициатива копират цели учебници или части от тях и ги продават на кандидат-студенти – това потвърди за Дарик радио прокурор Зорница Таскова. По разпореждане на прокуратурата в Пловдив полицията започна проверка на фирмите, които предлагат ксерокс – услуги около висшите учебни заведения в града.

Наказателна отговорност по закона за авторските права и сродните му такива, ще се носи само ако се докаже, че притежателите на ксерокс машини са копирали в мини формат кандидатстудентски учебници и са ги продавали по собствена инициатива. При заявена поръчка от страна на кандидатстващите вината е трудно доказуема – коментират юристи.

Резултатите от проверката се очакват да бъдат оповестени в средата на следващата седмица, срокът определен от прокуратурата е десетдневен.

Пловдивските полицаи ще трябва да установят дали става въпрос за доходоносен бизнес по време на кандидат - студентските кампании или за иновационни решения в разработките на „пищови” от страна на кандидатите за висше образование.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).