Затварят популярни заведения в центъра на Пловдив, ето кои!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (10)
13:17 / 20.06.2017
40962
Добре познатата на кварталните кибици дървена барака от кръстовището на бул. "Христо Ботев" и "Източен" ще бъде премахната, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Новината съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов

Обектът няма документи и затова предстои вдигането му, поясни Стаменов. Акциите по премахване на обекти, за които са констатирани някакви проблеми, започват от утре. 

Същата ще е съдбата и на баничарницата на ъгъла от ул. "Капитан Райчо" и бул. "Цар Борис Трети Обединител". На това място има много подземни комуникации, няма как да бъде реализирана зона за търговия. Уведомили сме собствениците и ако не си го преместят, трябва ние да се погрижим, коментира районният кмет. 

На "Капитан Райчо" има и още един обект, набелязан от администрацията - бивш цветарски магазин, сега използван като магазин за втора употреба. За него обаче липсват всякакви документи. 

Под ножа ще мине и лъскаво заведение от бул. "Мария Луиза" - "Дамаск". Там проблемът е от различно естество. "Собствениците имат разрешително, но не желаят да заплащат таксите към Общината, а са разположили немалко маси и навеси", разказа Стаменов. "Планът е точно на тяхно място да се направи една голяма цветна ваза."Същото ще се случи и с "Дейзи" на бул. "Шести септември".

"Там, където не желаят да плащат таксите на община Пловдив, ще се отнемат терените общинска собственост. В крайна сметка законът е равен за всички. Правим анализ там, където не могат да бъдат уредени финансовите отношения, минаваме на вариант озеленяване. Градът има нужда и от зелени площи, не само от заведения", категоричен бе той.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).