Защита на научни обзори на два езика провеждат в МУ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:01 / 19.05.2017
1595
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Публична защита на научни обзори от студенти 1-ви курс ще се проведе в Медицински университет-Пловдив днес. "На утвърдилия се вече форум си дават среща ентусиазмът и опитът на студенти и преподаватели за популяризиране на науката", коментира зам.-ректорът по "Научна дейност" на МУ-Пловдив проф. д-р Виктория Сарафян.

Инициативата на екипа на катедра "Медицинска биология" дава възможност на студентите за разработка и защита на обзор по актуални биомедицински теми. В рамките на 5-минутна презентация участниците ще трябва да убедят публиката в умението си да разбират, анализират и обясняват биомедицинските проблеми едновременно на два езика - български и английски. Студентите от чуждоезиково обучение участват за пореден път и превръщат тази инициатива в мултинационален, научен и културен форум.

През тази година презентациите ще бъдат по теми, предмет на обучението на бъдещите медици като "Човек е това, с което се храни - приони/ГМО", "Епигенетика - архитектура на клетъчното ядро", "Микро РНК (миРНК) - малки РНК с големи функции".

Поради огромния интерес към публичните презентации отново се очаква посещение на ученици от елитните пловдивски гимназии. По традиция има вълнуващи музикални изпълнения от студенти, много настроение и най-вече интелектуални предизвикателства. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).