Зам.-директор на Английската и пенсиониран вече бивш възпитател се съдят взаимно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:19 / 21.01.2023
9639
Зам.-директор на ЕГ "Пловдив" и пенсиониран вече бивш възпитател в елитното училище се съдят взаимно за причиняване на неимуществени вреди, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Вчера в Районен съд - Пловдив се проведе поредното заседание по гражданско дело с ищец Димитрийка Стоянова, която е настоящ зам.-директор на езиковата гимназия. Ответник по делото е дългогодишният възпитател в същото учебно заведение Мирослав Бобчев, който вече е пенсионер.

Г-жа Стоянова иска обезщетение в размер на 2000 лева от Бобчев за това, че той й е причинил безпокойство, смут и други неудобства, изпращайки сигнали до различни институции (Министерство на образованието, Районна прокуратура - Пловдив, РУО - Пловдив). Заради тези сигнали тя била принудена да дава пояснения и се почувствала засегната от този факт.

В същото време Бобчев и адвокатът му подадоха контра иск за обезщетение за нанесени неимуществени времи по абсолютно същите причини, но размерът е символичната сума от 2 лева.

Историята тръгва от пенсионирането на Бобчев преди повече от две години. Възпитателят претендира за неизплатени суми, позовавайки се на извънреден труд - работа в почивни дни и извън работно време. Той подава иск в съда срещу ЕГ "Пловдив" за 100 000 лева (в ролята си на синдикален лидер в Английската гимназия Бобчев претендира и за неизплатено възнаграждение на други свои колеги - възпитатели). Впоследствие губи делото, а като свидетел показания дава зам.-директорът Димитрийка Стоянова.

"Г-жа Стоянова каза едни неща тогава като свидетел по делото и съвсем други, когато е давала обяснения по изпратените от мен до институциите сигнали. Затова с моя адвокат държим да разберем кога е говорела истината. Защото на едното място тя твърди, че не ме е виждала по учителските съвети и че съм ползвал почивка по време на работа, което не е вярно", заяви пред репортер на Plovdiv24.bg Мирослав Бобчев.

Димитрийка Стоянова не се яви в съдебната зала, но пък като свидетел в нейна защита се изправи Нели Дамянова, която също е зам.-директор в ЕГ "Пловдив".

"Г-н Бобчев води дела срещу училището за някакви финансови претенции. Засегната е цялата институция, сигналите му накърняваха авторитета на ЕГ "Пловдив". Знам, че два пъти г-жа Стоянова е давала обяснения в икономическа полиция. Това естествено се отрази и здравословно на г-жа Стоянова. Вече не е усмихнатият и лъчезарен човек, който познавах преди. Тя вдигаше кръвно, аз лично няколко пъти съм й давала хапчета за главоболие и даже съм я водила до медицинската сестра, за да й окаже помощ", заяви Нели Дамянова пред съдията по делото Людмила Митрева.

Следващото заседание по гражданското дело ще се проведе на 28 март от 13,30 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).