Залесителна акция и в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:15 / 23.11.2017
3867
Първа залесителна акция за есенния сезон проведе днес администрацията на район "Северен", съобщи кметът на района Ральо Ралев. Предстоят още няколко такива акции в следващите дни до края на месеца. В еко инициативата взеха участие и дечица от ДГ "Бреза", които придобиха основни умения и знания в засаждането и отглеждането на растенията.

100 храста от вида лигуструм, 5 широколистни дървета от вида еводия и 8 туи се посадиха на площадката за безопасност на движението на ул."Стефан и Обрейко Обрейкови". Засаждането на дърветата се извърши със съдействието на ОП "Градини и паркове" в предварително изкопани гнезда.

Днешното мероприятие е част от поредицата залесителни акции на територията на Район "Северен", чрез които градът продължава да добива все по-приветлив, зелен и естетичен вид - коментира Ралев. Утре продължаваме със залесяването, този път в градинката на бул. "България" № 230.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).