Захари Георгиев се срещна с представители на Големия регион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:50 / 25.09.2007
2450
Пловдивският народен представител и кандидат за кмет инж. Захари Георгиев се срещна днес в с представители на Големия регион, научи Plovdiv24.com.

Захари Георгиев се срещна с посланика на Белгия у нас Филип Беке, с Руди Демоут, министър-председател на област Валония, с Филип Суинен, генерален директор на отдел Международни отношения на област Валония в Белгия, с Пиер Граменя, директор на Търговската камара в Люксембург, с Йоаким Киефабер, директор на отдел Международни икономически отношения към Министерство на науката и икономиката на област Саарланд и с Ханс-Георг Шнайдер, директор на отдел Икономическо развитие и международна търговия към Министерство на икономиката, област Ринланд.

На срещата Захари Георгиев представи възможностите на Пловдив и региона като изтъкна предимствата на града не само в областта на културата, но и като университетски и образователен център. Той говори за високия потенциал и подготвеността на работната сила в сферата на машиностроенето, електрониката, преработващата промишленост. Изтъкна предимствата на Пловдив като комуникационен и транспортен център.

С представителите на Големия регион обсъдиха възможностите за по-нататъшни срещи и обмяна на информация по разработването и подкрепата за проекти, свързани с развитието на град Пловдив, пред ЕС,. Те проявиха интерес към възможността да си сътрудничат с държавата и с община Пловдив в изграждането на интермодален терминал и логистичен център в града под тепетата. Захари Георгиев потърси съдействие за разработването на проекти за подобряване на достъпността на градската среда за хора с увреждания.

Големият регион е официален партньор на Есенния технически панаир. Той обединява съседни индустриални зони в Белгия, Люксембург и Германия.


Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
08.10.2007 Италиански журналисти се впечатлиха от „Есен 2007”
01.10.2007 46% ръст на приходите от есенния панаир
27.09.2007 3 университета обраха големите награди
27.09.2007 Панаирите в Пловдив и Лайпциг разменят пакети акции
27.09.2007 Демонстрация на мобилни телефони от четвърто поколение на Есенния панаир
27.09.2007 51 златни медала раздаде Панаира, 10 от тях на пловдивски фирми
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-голямата болница в Пловдив с безплатни прегледи
Страхотен фестивал отново в Пловдив
Сблъсъкът в Пловдив: В таксито са били шофьорката и клиент
Тежкият нощен сблъсък в Пловдив: Говорят свидетели!
Тежък инцидент в Пловдив! Линейка, пожарна, полиция и множество х...
Нов инцидент с обърната кола в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).