Задържаните в Пловдив цигари без бандерол са за близо 420 хиляди лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:01 / 12.10.2013
3931
Цигари без бандерол за близо 420 хиляди лева задържа пловдивската полиция при специализирана операция за изпълнение правителствената политика за пресичане на нелегалната търговия. Това съобщи на специална пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Установени и задържани са извършителите на нелегалния трафик - четирима души. 

На трима прокуратурата е подготвила постановление за задържане за 72 часа. Следствено оперативните мероприятия продължават под ръководството на Районна прокуратура. Провеждат се разпити, огледи, иззети са цигарите и други вещи. Лицата са криминално проявени и са от района на Пловдив. Установени са данни за наличието на Депо за претоварване и разпространение на цигари без бандерол, предназначени за вътрешния пазар на територията на областта, каза главен комисар Светлозар Лазаров. По информация на оплицията, доставката на цигарите е от София.

Цигарите 110 мастербокса, около 55 хиляди кутии, сред тях има и нарязан тютюн на обща стойност около 420 хиляди лева, по данни на прокуратурата. Повдигнатото обвинение е за държане на акцизни стоки без бандерол, в особено големи размери по предварително сговаряне на две, или повече лица. Законът предвижда за това престъпление от 2 до 8 години затвор.



Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...
Риба на фурна с гарнитура докара разстройство на деца в Пловдив
Откриха много наркотици в апартамент в Кючука!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).