Задават се адски жеги, започват най-горещите дни на лятото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
10:49 / 18.07.2010
6318
Сахарски жеги, рекордни температурни стойности, суша - това ни чака в следващите дни до края на месеца - поне според синоптиците. Максималните температури в страната днес ще достигнат 37-38 градуса - особено в крайните югозападни райони. По черноморието - "само" 33-34 градуса, и то на сянка.

Адският пек навън крие сериозни рискове за здравето, затова при такива горещини е по-добре да си стоите вкъщи - особено в обедните и следобедните часове.

Лекарите препоръчват да се пият повече течности - за предпочитане вода, за да не се дехидратира организмът ви. Друг съвет за справяне с горещините е носенето на леки дрехи от естествени материали и светли цветове и задължително шапка.

Медиците дават препоръки и по отношение на храненето - добре е да се избягват тежките и мазни храни. Не бива да се прекалява и с физическото натоварване. Възрастните хора, малките деца и сърдечно болните трябва да избягват излизането навън в обедните часове, когато слънцето е най-силно.

Ако все пак няма как да си останете у дома или в офиса през деня, не забравяйте и защитните кремове с UV-фактор, съветват още лекарите.


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).