За първи път на церемония връчиха свидетелствата на 115 специализанти в МУ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:20 / 21.04.2018
3397
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С първата по рода си тържествена церемония по връчване на свидетелства за призната специалност на медицински и немедицински специалисти бе сложено началото на една нова академична традиция в Медицинския университет - Пловдив вчера. Сто и петнадесет специализанти получиха своите свидетелства, като трима от тях са чужденци. Тринадесет от специализантите получиха диплома за втора специалност, а един - за трета. 

Най-многобройни са групите на придобилите специалност в "Обща Медицина“  - 28 специализанти, "Кардиология“ - 10 специализанти, "Ендокринология“ - 7 специализанти, "Урология“ - 6 специализанти и "Акушерство и гинекология - 6 специализанти. 

"Вземането на специалност е много значим момент в живота не лекаря. То променя позицията, самочувствието и отговорността му в обществото. Това е своеобразен изпит за зрелост. Затова заслужава да бъде отбелязано по достоен начин", заяви пред специализантите ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев. 

Яна Кашилска-Петкова изказа благодарност от свое име и от името всички специализанти към преподавателите и служителите на МУ - Пловдив, към ръководствата и персонала на университетските болници и на акредитираните лечебни заведения и практики за доболнична помощ, както и на експертите и ръководството на отдел СДО.

"Основното, което университетът дава, е не само знанието. Университетът задава посоката на развитие и отношение към живота. Увереността, че проблемите са неизбежни и че всяка трудност е предизвикателство. Благодаря Ви, че ни помогнахте в пътя ни дотук! Благодаря Ви, че ще ни подкрепяте в пътя ни оттук нататък!“ , каза Яна Кашилска-Петкова. За доброто настроение на специализантите и гостите на тържеството допринесоха изпълненията на дует Дуо Доминанто - Любомира Петрова и Цветан Цветков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).