Юристи от 16 държави ще се обучават как да защитават правата на жените

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:01 / 28.06.2010
959
Фондация "Български център за джендър изследвания" съвместно с партньорите си NEWW (Мрежа на жените Изток-Запад) и CRR (Център за репродуктивни права) ще проведе сесия на Института за обучение по женски човешки права (WHRTI 2009-2011) в хотел "Тримонциум" утре, научи Plovdiv24.bg.

Двадесет и три юристи от шестнадесет държави ще бъдат обучавани на английски език за водене на дела за защита на правата на жените в областта на заетостта, насилието срещу жените и женските репродуктивни права. Участниците са от Албания, Македония, Сърбия, Молдова, Босна и Херцеговина, Чешката Република, Словакия, Армения, Таджикистан, Латвия, Полша, Украйна, Азербайджан, Узбекистан, Испания и България. От България участие ще вземат шестима юристи.

Това е трето поред обучение, финансирано от Институт "Отворено общество", Глобален фонд за жените, норвежкото Министерство на външните работи и други чуждестранни спонсори. Всеки институт се провежда в четири едноседмични сесии. Четирите сесии се провеждат през шест месеца за период от две години.

Инициативата е уникална за нашия регион, а и в Европа. Организаторите смятат да я разширят по съдържание и обем на дейности, както и с подобни обучителни инициативи в отделните страни, включително и в България.

Преподавателите и фасилитаторите на втората сесия са от Европа и САЩ и сред тях има и представители на Комитета на ООН по правата на човека и на Комитета на ООН за премахване на дискриминацията по отношение на жените.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).