Ясна е присъдата на много пияния без книжка, направил катастрофа с пострадал и заспал на волана

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
11:03 / 16.11.2018
3447
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Л.Н., на 28 г., за това, че при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил на другиго четири телесни повреди, като деянието е извършено в пияно състояние и деецът е управлявал без необходимата правоспособност – престъпление по чл. 343 ал.3 пр. 1 и пр. 5 буква "А“ във връзка с ал. 1 буква "Б“ във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.  Районен съд-Пловдив му е наложил наказание от пет години "лишаване от свобода“ при първоначален "общ“ режим.

На 9 октомври 2016 г., в ранните сутрешни часове, подсъдимият Л.Н. управлявал собствения си лек автомобил, марка "Алфа Ромео“, в землището на Съединение. Пред моторното превозно средство се движел мотокултиватор с прикачено ремарке, управляван от 64-годишен водач. По делото е установено, че Л.Н. шофирал с несъобразена скорост – 92 км/ч и ударил в задната част селскостопанската машина. След това лекият автомобил "Алфа Ромео“ излязъл извън платното за движение и предната му част попаднала в крайпътен напоителен канал.

Подсъдимият Л.Н. не излязъл от автомобила. Той заспал на волана, където го открили пристигналите на място служители на полицията. По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, според която 64-годишният водач на другото моторно превозно средство е получил четири средни телесни повреди – фрактури  на различни места по тялото, довели до постоянно разстройство на здравето, но не опасно за живота. Данните от тестването с техническо средство – "Дрегер“, сочат, че Л.Н. е управлявал автомобила с 2,26 промила алкохол в кръвта.

Той не притежавал и свидетелство за управление на моторно превозно средство. По делото е установено още, че малко преди инцидента, подсъдимият блъснал с автомобила си крайпътна спирка в село преди Съединение, но продължил да управлява с превишена скорост, като свалил единия от двамата пътници, които се возели в колата, защото му направил многократни забележки да шофира по-внимателно.

До момента Л.Н. е осъждан седем пъти за престъпления против собствеността, хулиганство, шофиране след употреба на алкохол и други. Присъдата на Районен съд-Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).