Японците учудени, че в Пловдив има специализирано общинско предприятие за поддържане на парковете

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
20:09 / 07.06.2023
15643
Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов е провел среща с дирекцията за градско планиране в Окаяма по време на визитата на пловдивската делегация в Япония, съобщи той пред камерата на Plovdiv24.bg.

Домакините са представили пред гостите от България прогноза за развитието на града си. През 2020 г. населението на Окаяма е било 723 000 души и има тенденция за намаляване до 650 000 човека през 2040 година. 

Намаляването на населението ще доведе до създаване на вторични градски центрове и затова насочват политиката си към изграждане на градски транспорт, обезпечаване с хранителни магазини, болници и училища отделните зони. 

В Япония залагат на високи сгради, защото завишаването на сградата във височина дава възможност да се създадат повече зелени площи и мини паркова среда. Булевардите в Окаяма не са зелени и тенденцията е да засенчват тротоарните пространства. 

Японците били учудени, че в Пловдив има специализирано общинско предприятие за поддържане на зелената система. Там прилагат друг метод: изчисляват сумата за поддържане на един парк, който чрез поръчка се дава на фирма за поддръжка. На фирмата се дава възможност да организира различни събития в самия парк.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка
Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).