Върнаха делото срещу обвиняема банкерка

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:34 / 27.01.2022
2392
Изненадващ развой придоби делото срещу бившия банков служител В.Р., която е обвинена в присвояване на близо 900 000 лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според прокуратурата 52-годишната асеновградчанка е извършила престъплението в периода 2 октомври 2007 г. до 5 септември 2013 г. в офис на Първа инвестиционна банка в Асеновград.

"Като длъжностно лице (специалист ОИТУ и "Банков служител, обслужване клиенти“ - специалист "Общи банкови операции) обвиняемата 1306 пъти присвоила чужди пари в особено големи размери на обща стойност 873 938,19 лв., собственост на банката, връчени й в това качество и поверени й да ги пази и управлява", пише в обвинителния акт, който е над 300 страници.

Адвокат Кирил Николов, който защитаваше обвиняемата в съдебната зала, поиска от съдията да прекрати делото и то да бъде върнато на Окръжна прокуратура. Юристът посочи редица грешки, които ощетявали правото на неговия клиент за защита.

"Основното ни възражение е в това, че като механизъм за присвояване на средствата е посочено източването им през т.нар. АТМ и ПОС. Ние не сме длъжни да знаем какво е АТМ и какво е ПОС. Никъде в обвинителния акт не е посочено какво представлява АТМ и ПОС. Да, можем да предположим, че АТМ е банкомат, въпреки че няма подобно уточнение от прокуратурата. Можем да предположим, че ПОС е ПОС терминал, но за да направим това предположение, би трябвало да имаме яснота за времето и мястото на извършване на съответното единично деяние, включено в огромната група на продължаеми деяния в този дълъг период от време от 2007 до 2013 година", заяви пред камерата на Plovdiv24.bg адвокат Кирил Николов.

"За много голяма част от посочените АТМ и ПОС не е посочено къде се намират, в кой момент се е случило това и т.н. За нас е невъзможно да разберем дали на това място в даденото време ние физически сме присъствали, защото е мислимо, че в някакъв момент може да сме били на друго място и да изградим алиби – това е част от защитата. В бъдеще предстои сериозна битка. Много тежък, много труден казус. Той е 50 тома доказателствени материали и честно казано, не искам да съм на мястото на прокурора", допълни още адвокатът на обвиняемата.

В крайна сметка съдът уважи неговата теза и върна делото на Окръжна прокуратура - Пловдив за отстраняване на допуснатите съществени нарушения.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на адвокат Николов пред камерата на Plovdiv24.bg!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).