Връчиха награда "Люсиен Шавалас" за принос в зелената система на Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
19:59 / 26.08.2020
3653
Пет фирми и пловдивчанката Стоянка Пенчева получиха награда "Люсиен Шавалас" за принос към екологията и зелената система в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Церемонията се проведе в Цар-Симеоновата градина, която е създадена през 1891 – 1892 г. от швейцарския ландшафтен архитект Люсиен Шавалас заради провеждането на  Първото българско земеделско-промишлено изложение. На 26 август се навършват 180 г. от рождението на знаменития градинар, положил основите на зелената система на Пловдив. Той толкова силно обикнал града, че останал до края на земните си дни тук и тленните му останки са положени в местните католически гробища.

Връчването на награда "Люсиен Шавалас" става след почти десетилетие прекъсване. Отличията бяха връчени от аташето по икономическите и културните въпроси в посолството на Конфедерация Швейцария Теодора Бургуджиева, генералният консул на Република Турция в Пловдив Н.Пр. Хюсейин Ергани, заместник-областният управител Евелина Апостолова, кметът на града Здравко Димитров, председателят на ОбС - Пловдив Александър Държиков. Автор на статуетките е изтъкнатият скулптор Цвятко Сиромашки.

Репортажен запис от церемонията гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).