Впрягат енергията на малчугани в кръжоци и школи, финансирани от ЕС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:07 / 08.10.2008
1284
Проектът "Превенция от агресия чрез създаване на учебнозанимателен център" бе официално открит днес в СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Той е на стойност 33 000 лв., като за първия етап вече са отпуснати 6600 лв. от европейския социален фонд.

Идеята е на директора на училището Таня Николова. "От опита си като майка знам, че когато децата са малки, им е нужно много внимание, което е почти непосилно за работещите родители. Трудно ангажираме и свободното им време. Участието в каквито и да е кръжоци или школи струва пари. Това ни подтикна да започнем с още двама колеги работа по  проекта", разказа Таня Николова за Plovdiv24.bg.

Идеята е децата от първи до четвърти клас, които имат желание, да са ангажирани в училище от 8 до 18 ч., като през това време изпълняват редовните си учебни часове, имат самоподготовка и според желанията си могат да посещават различни клубове и школи.

Интересът към проекта е надминал очакванията. Желаещите да участват в клуб "Многознайко" например са 90 деца вместо предвидените в проекта 60.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).