Военни сменят професията, правят им трудова борса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:14 / 11.12.2008
1574
"Военен талант - гражданска професия" - под това мото премина състоялата се във Военния клуб днес трудова борса. Да се съдейства за намиране на работа на военните от резерва, на военнослужещи, на които им предстои пренасочване към граждански професии, както и на членове на техните семейства, е водещата идея на събитието.

Представители на частни фирми, учебни центрове и институции предложиха оферти за възможна бъдеща реализация. "57 души току-що завършиха курсове за преквалификация при нас. Ще им уредим срещи с наши работодатели, които също изпитват потребност от добре подготвени кадри", каза директорът на Центъра за професионално обучение към една от големите браншови камари инж. Станева пред Plovdiv24.bg.

"Участвахме с голям проект пред Министерството на земеделието за финансиране от европейските фондове. Всеки момент очакваме положителни резултати и затова стартираме 30-часови курсове за млади фермери до 35-годишна възраст. Завършването ще им даде възможност да кандидатстват при преференциални условия за финансиране. Има хора, които излизат от редиците на военнослужещите, във възможностите им е да арендоват земя и да направят бизнес на основата на обучението при нас", смята доц. Тони Георгиева, директор на Центъра за продължаващо обучение в Аграрния университет.

"Досега военнослужещите от резерва бяха отнасяни към групата на пенсионерите и не можеха да ползват всички услуги, които бюрата по труда предлагат. От 7 март т. г. обаче нещата се промениха и те могат да се възползват от целия набор услуги", каза Николай Димитров, началник-сектор в Регионалната служба по заетост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).