Внимание! Пазете се от пловдивските измамници!

Автор: Васил Динев
Коментари (6)
15:23 / 24.03.2016
11016
Въпреки разкритията на Plovdiv24.bg и предоставените от нас доказателства, че медията ни е най-четеният информационен сайт в Пловдив, измамници продължават да разпространяват лъжи в обществото, с цел финансова облага.

Вече обмисляме завеждане на съдебни дела срещу въпросните нагли лъжци, позволяващи си груби манипулации и подвеждане на обществото.

Въпреки това, считаме, че сме длъжни да предпазим максимално много хора и бизнеси, които могат да станат жертва на безскрупулните измамници.

Един пловдивски сайт, в неумението си да догони лидерите на пазара в Пловдив, се опитва да трупа дивиденти, генерирайки национален трафик чрез порнографско съдържание. Реално на този сайт, четено от посетителите е основно порнографското съдържание, както и национални и международни кримки и любопитки, тъй като не може да се наложи като новинарска медия сред пловдивчани. Това съдържание обаче те се опитват да продадат като читатели на новини от Пловдив, което е лъжа и манипулация.

В безсилието си, освен привличането на аудитория с порно, те продължават да разпространяват лъжата, че са най-четеният пловдивски сайт. Това е лесно проверима лъжа. По отношение на аудиторията от Пловдив са далеч на опашката, както можете да видите на графиката. Те се пълнят с трафик от цялата страна, благодарение на гореспоменатото съдържание, което генерира почти цялата им четимост, но дори и това не ги прави най-четеният пловдивски сайт, тъй като има много национални сайтове, които са позиционирани в Пловдив и ги изпреварват многократно като аудитория.

Изводът е, че измамниците, нито са най-четеният сайт в Пловдив, нито са най-четеният пловдивски сайт.

Понеже са безкрайно нагли в твърденията и манипулациите си, ще продължим да образоваме рекламодателите и ще им обясним как сами за себе си да хванат измамниците. Когато публикуват screenshot от статистиката, те "хитро" скриват най-важната част от нея. Когато си докарваш читатели в сайта, по изкуствен начин, със спам на порнографско съдържание например, те отварят и веднага затварят сайта ти. Нито четат други статии, нито обръщат внимание на рекламодателите. Това ти трупа изкуствено бройка "читатели", но няма как да го скриеш при импресиите (показванията) и престоя на сайта ти (втората и третата колонка от снимката горе, както и маркираните с червен фон данни на снимката по-долу), които много се занижават.

За всеки реален и сериозен рекламодател тези цифри, които сме отбелязали на втората снимка (по-долу), говорят много. Затова и в сайтовете-измамници никога няма да видите реклама от сериозни, големи рекламодатели или поне не такава, която е получил сайта на пазарен принцип заради ефекта от рекламата.

Целта на тази публикация НЕ Е да се бием в гърдите с четимостта на нашия сайт, а да предпази максимален брой малки бизнеси от това да станат жертва на тази интернет измама. Пазете се и ако не разбирате достатъчно от спецификите на интернет рекламата, по-добре се допитайте до специалисти, вместо да се подлъгвате по голи приказки и орязан скрийншот от някаква статистика.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).