Внимание! Измама! Не набирайте този номер!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:13 / 30.08.2014
11621
За нов вид измама в Пловдив предупреди читателка на Plovdiv24.bg преди броени минути. Ето за какво точно става дума:

Здравейте. Искам да съобщя за поредната измама и ви моля да я разпространите. Днес получавам на тел.номер СМС със съдържание "Технополис вие печелите 500 лв и плазмен телевизор, за повече инфо се свържете с тел.номер 0895453233". На посочения телефон мил господин ме уверяваше как "Глобул" и "Технополис" имали томбола и аз още днес мога да си получа паричната награда с телевизора на посочен адрес или да отида на място в София централен офис и т.н., но ако избера до адрес, трябва да платя 20 лева куриерска доставка,.

Техните колеги обаче нямали право да взимат пари на ръка и за целта имам 30 минути да закупя два ваучера на стойност по 10 лв., да им се обадя да им продиктувам ваучерите и да очаквам доставката.

Така казано "Трай, коньо, за зелена трева". Казах, че ще си помисля, че сега не зная дали ще мога да отида за ваучер и господинът отсреща ми заяви, че утре доставката ще е 40 лв. или четири ваучера....

Затворих, обадих се за инфо в магазина и от там разбрах, че такава томбола не съществува и никога не е съществувала. Даже самия управител имал изявление за този род измама - явно съм го пропуснала.

Аз се усъмних, но има възрастни хора, които ще се подведат .Пазя смс-а с телефонния номер, ако трябва и в полицията ще отида, стига да могат да бъдат задържани поредните измамници. Лек ден и по-малко излъгани пожелавам.

Репортер на сайта набра въпросния номер, откъдето мъжки глас потвърди за томболата, но каза да го наберем след 30 минути. По-късно същият ни препрати направо в магазините "Технополис", оттам щели да ни обяснят за наградата....

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).