Вкараха зад решетките 84-годишен дядо за жестоко убийство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:49 / 20.04.2010
21176
Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим подсъдимия Кирил Митев, 84 г. Той беше признат за виновен в това, че на 16 ноември 2008 г. в с. Свежен е умъртвил Вълко К., като деянието е извършено с особена жестокост.

Подсъдимият Кирил Митев живеел в с. Свежен. Отношенията му с по-голяма част от живущите в селото били влошени, тъй като бил конфликтен, влизал в пререкания, а понякога стигал и до физическа саморазправа. Митев не се ползвал с добро име сред съселяните си, тъй като когато заживял в Свежен се представил за свещеник и започнал за води църковните служби, но по-късно било установено, че по никакъв начин не може да удостовери, че е ръкоположен за свещеник и църковното настоятелство отказало да го допуска да извършва служби.

На 16 ноември 2008 г. Митев отишъл в двора на църквата в с. Свежен. Там бил пострадалият Вълко Катрев, който от лятото на 2008 г. извършвал ремонтни работи в сградата на църквата. Катрев знаел, че подсъдимият се представя за свещеник, но не е назначен като такъв и влязъл в църквата и казал на упълномощения да се грижи за църквата свидетел Халембаков, че Митев е дошъл в двора на църквата. Халембаков, който бил в лоши отношения с подсъдимия, го изгонил.

Същия ден Катрев употребил голямо количество алкохол и вечерта към 20.30 - 21 часа тръгнал да се прибира. Минал покрай двора на подсъдимия, който го извикал да се разберат за сутринта. Скарали се и Митев го ударил с дървен кол няколко пъти по главата. След като паднал на земята, Митев продължил да го удря с кола и с брадвичка, докато счупил черепа му. Катрев изпаднал в безсъзнание, след което Митев го пренесъл на около 500 м от къщата си и го оставил на земята. Връщайки се вкъщи, подсъдимия си сготвил вечеря и легнал да спи.

В резултат на нанесените наранявания Катрев починал малко по-късно.

Ставайки рано на другата сутрин Митев започнал за чисти и мие двора на къщата си от кръвта. Измил и дървения кол и брадвичка и ги прибрал.

Около 6,30 часа сутринта тялото на Катрев било намерен от мъж, който отивал на работа и уведомил кметицата, която се обадила на полицията. Пристигналите на място полицейски служители видели петната кръв на улицата, които водели до дома на подсъдимия. При проведения разговор с него, той обяснил, че възникнал скандал с пострадалия, в хода на който нанесъл на последния няколко удара по главата.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

 


Виж коментарите (2)

Още по темата (5):
25.01.2010 Продължава делото срещу пенсионера, пребил и зарязал на улицата свой
съселянин
10.12.2009 83-годишен на съд за убийство
26.10.2009 Мъж застава пред съда за убийство
14.07.2009 Мъж загива след побой, съдят агресора
18.11.2008 Намериха мъртъв човек на улица в с. Свежен
Още новини от Новини от Пловдив:
Дебора: Когато се изправям пред него, сякаш няма човек
Масови съкращения в голяма компания край Пловдив
Сериозни аварии оставиха без вода стотици в Пловдив и областта
Боян Чуков пред пловдивчани: България няма стратегия по нито един...
УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив откри високотехнологичен мозъчносъдо...
Малка арогантна госпожица вбеси пловдивчанин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).