Вижте зрелищните демонстрации на пожарната в центъра на Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
12:19 / 21.10.2015
2690
Пловдивските пожарникари демонстрираха нова техника и действия при катастрофи и бедствия на пл. "Централен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Техниката, която бе показана, пожарникарите получиха по проект по ОП "Регионално развитие" на стойност 51 млн. евро, с които са закупени 198 спасителни автомобила, подемни средства, автостълби, лични предпазни средства за самите пожарникари. 86 града в страната са получили такава техника.

По думите на ген. Николай Николов, шеф на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", който уважи днешната демонстрация, структурите на Главната дирекция са с обновен автопарк на повече от 92%.

"Това, което ще бъде освободено от нашите структури, се предоставя вече на кметовете на общини за подпомагане на доброволните формирования, които вече създадохме", каза още ген. Николов и допълни, че техниката е с характеристики Евро 5 и нагоре, което позволява икономии за горива, които са очаква да са около 6 млн. лева.

Шефът на Националната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" обясни, че се работи и по други проекти от тази година за обновяване на сградния фонд на пожарните служби в страната.

Предвижда се да бъдат направени 6 учебни центъра за подготовка на органите за управление, на екипите на пожарните, на хората. Стойността на този проект е почти 40 млн. лева и по ОП "Околна среда".

"Отделно по "Регионално развитие" работим за т. нар. енергийна ефективност. За 11 сгради са подадени документи. Чакаме да видим дали ще получим достатъчен брой точки, за да станем бенефициент, който да получи финансиране", коментира още ген. Николов.

Той коментира, че Пловдив има проблем с една от базите, която пожарната ползва под наем. В тази връзка се работи по въпроса с Министерството на отбраната, от което пожарната да получи нов имот, на който да бъде преместена тази база.

"Следващата година ще е решаваща за този въпрос", заяви ген. Николов.

Той остана очарован от видяната демонстрация, при която бе спасен човек от покрива на Пощата, пострадал при катастрофа, бе потушен и пожар. След демонстрацията гражданите имаха възможност да разгледат самите автомобили и оборудването им.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).