Вижте най-добрите хора в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:36 / 29.05.2018
7977
Лекар, бизнесмен и студентка са най-добрите хора в Пловдив. Те бяха наградени от зам.-кмета на града Георги Титюков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "В търсене на най-добрия човек" е инициатива, която се провежда в града на тепетата за седма поредна година. В тазгодишното издание отново има трима призьори.

Д-р Маргарита Загарова е първият сред тях. Тя е завършила медицина и богословие. Получава титлата най-добър човек, тъй като доброволно вече повече от 10 години работи в пловдивския затвор. Там тя се среща с лишените от свобода, провежда лекции и разговори.

"Миналата година дори станах кръстница на един от лишените от свобода доживот. Казва се Илиян. Той дори издаде книга със стихове, казва се "И това съм аз - хроника на една доживотна присъда", разказа д-р Загарова.

Борис Калибацев е директор на небезизвестна фабрика за лютеница в Пловдив. Той е другият най-добър човек. Бизнесменът е номиниран от момче от Асеновград, което е с диагноза рак. То е получило помощ именно от Калибацев.

"Доброто в хората никога няма да изчезне", казва бизнесменът.

Най-младата сред тримата призьори в акцията "В търсене на най-добрия човек" е Катерина Чобанова. Тя е едва на 23 години, студентка е по психология в ПУ "Паисий Хилендарски". Момичето е доброволец в Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги".

"Община Пловдив предоставя много социални услуги, с които помагаме на много хора. Все пак не спираме да откликваме и на подобни инициативи, с които се благодари на добрите хора, които помагат на нуждаещите се", заяви зам.-кметът Титюков.

Инициативата "В търсене на най-добрия човек" се организира от община Пловдив, Национален алианс на хора с редки болести, Професионална гимназия по хранителна техника и технологии и Асоциация НАЕ.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).