Вижте ги: Ето какви ги вършат богаташите в палатите си край Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
22:37 / 19.06.2017
74197
Две комисии от община "Родопи" обхождат палатите в Родопската яка и проверяват кои от тях не са декларирани. Собствениците им съзнателно бавели Акт 16, за да избегнат плащането на данъци. Ревизорите влязоха най-напред в баровското село Белащица. Там едните ще описват недекларираните къщи, а другите - съдовете за боклук.

"Собствениците на много от новопостроените вили не са се регистрирали, за да не дължат налози. Използват врътката, че нямат документ за въвеждане в експлоатация на сградите, тъй като им предстоят довършителни дейности. В същото време обаче обитават имотите си. Ако отричат, ще проверим консумацията им на електричество и вода", коментира кметът на "Родопи" Пламен Спасов.

Според него заради неизрядните данъкоплатци в Белащица има криза с контейнерите за боклук. Количеството им е било съобразено с декларираните жилищни сгради, а реално били двойно повече и казаните преливали, пише "24 часа". По тази причина администрацията е затрупана с жалби от местните.

"Добросъвестните жители на селото плащат такса смет и носят тарикатите на гърба си. На тази практика ще се сложи край", категоричен е Спасов. Той добави, че на притежателите на недекларирани къщи ще бъде налагана глоба до 5000 лева. Законът му дава и право да им спре тока, водата и газта. Кметът възнамерява да публикува и имената на нарушителите на сайта на "Родопи". В селото вече са разлепени обяви за акцията срещу некоректните данъкоплатци.

След Белащица комисиите ще погнат Марково и Браниполе, където в последните години има бум на строителство на палати на богаташи. От началото на 2017-а досега са издадени над 550 разрешителни. Според общинските експерти на 2 г. в "Родопи" изникват толкова къщи, колкото за голямо село. Общината се нарежда на второ място след столицата по строителство на жилищни сгради.


Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).