117 са отличниците във Випуск 2014 на Университета по хранителни технологии - 13 от тях завършват с успех 6.00. Това стана ясно по време на тържествена промоция на випуска днес в аула "Милен Бешков".
"През 61-годишната история на УХТ хиляди млади специалисти са се дипломирали - това винаги са били кадри, подготвени да отговорят на предизвикателствата на съвременното общество", посочи ректорът на единственото по рода си у нас висше учебно заведение проф. Кольо Динков.
Тази година 739 са младите хора, които се дипломират в УХТ - 457 бакалаври и 282 магистри.
"Крачката, която правите днес е важна и преходът - труден. Но, аз съм убеден, че ще го преодолеете. Доверете се на собствените си сили и знания, натрупани тук. Бъдете не само творци, но и бойци", обърна се към абсолвентите ректорът проф. Кольо Динков.
Кметът на район "Централен"
Георги Титюков също пожела успех на младите хора. Аплодисменти предизвикаха думите му:
"Сигурен съм, че сте горди, че завършвате един от най-престижните университети, какъвто е УХТ в най-стария жив град в Европа - Пловдив. Сигурен съм, че и УХТ, и Пловдив ще бъдат горди с вас когато се реализирате".
По традиция един от абсолвентите връчи на ректора капсула с имената на завършващите от Випуск 2014.
Тази година Даниела Димитрова, абсолютен отличник, завършила специалността "Технология на виното и пивото" връчи паметния знак на ректора проф. Кольо Динков.