Вандали оставиха паметника на Альоша без художествено осветление

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (70)
06:15 / 11.03.2010
5638
Вече близо една седмица паметникът на Альоша на Бунарджика е тъмен и без красивото художествено осветление, което бе поставено там преди време. За това сигнализира в редакцията на Plovdiv24.bg читател на сайта.

Наш репортер веднага се поинтересува какво се случва там. Техническият ръководител на фирма "Обелос" инж. Карагеоргиев обясни, че преди дни от района на паметника са откраднати пет осветителни тела, както и 200-метров въздушен кабел. Лампите вече са възстановени, но от фирмата отказват да подменят и захранването поради опасението, че отново ще бъде откраднато.

От фирмата са подготвили докладна записка до общината, с която настояват за по-добро обезпечаване на елементите, използвани за художественото осветление, както и за засилена охрана в района. Докато това не се случи, паметникът ще тъне в мрак.

Виж коментарите (70)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).