В нов информационен център ни консултират за правата ни като пациенти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:43 / 26.07.2010
1220
Информационен център за правата на пациента ще бъде открит в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. В него ще се оказва съдействие на всички потърсили помощ пациенти. По поща, телефон, електронна поща или на място в центъра ще се приемат и обслужват сигнали, свързани с проблемите, с които най-често се сблъскват пациентите, като например: отказ или забавяне за лечение, нарушения от страна на лекари и болници, неправомерни искания на заплащане и др.

Информационният център за правата на пациента се намира на адрес: ул. "Средец" № 68 (зад Стоматологичната поликлиника) и ще работи всеки делничен ден между 13:00-19:00 часа; тел. 032/ 941 679; email: plovdiv@npo.bg. 

За разрешаването на постъпилите сигнали ще се търси колаборация с местните институции, а в случай, че проблемите не могат да се разрешат на местно ниво, сигналите ще се прехвърлят към националните институции: Агенция "Медицински одит", Национална здравноосигурителна каса, Министерство на здравеопазването.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!
Заради събора "Прослав" пее и танцува" ограничават движението в ч...
Най-отровните паяци, влечуги и други екзотични животни на уникалн...
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).