В Пловдив ще бъде учредена организация на политическа партия КОД

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:33 / 30.09.2020
5566
След броени часове в Пловдив ще бъде учредена местната структура на ПП "Консервативно обединение на десницата" /КОД/, съобщи на пресконференция лидерът Петър Москов. Начело на пловдивската структура застава Пепа Деведжиева. В пресконференцията на ПП КОД участва и д-р Любомир Конов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"КОД е платформа, която цели да върне консервативното дясно на политическата сцена. Оценката ни за управлението е негативна, тъй като липсват обществени цели. ГЕРБ няма посока, няма цели, ние не можем да идентифицираме такива в структурното управление. ГЕРБ е в идеологическа безпътица от създаването до днес. Приемат идеи и цели на партньорите, с които работят. 

От друга страна – протестът – независимо от целите, резултатът при успех ще бъде връщане на лявата политическа линия в управлението на България. Основни говорители и водачи са президентът, ДПС и г-жа Манолова. Убедени сме, че съюз между дясно и патриотично може да е успешен. Нашата роля е да сме дДесен отпор на лявото, което настъпва, и остен на ГЕРБ, която е загубила посоката" - обяви Москов. 

КОД се обявяват за възстановяване на законността, коренна промяна на социалната система основана на личната отговорност и защита и отстояване на християнските ценности с цялото уважение към останалите.

Москов обяви, че сред целите на КОД е да върне политиката в България, да се наложат конституционни лустрационни текстове, задължителен образователен ценз при гласуване, защото в Конституцията пише, че образованието до 16 г. е задължително. 

"Пловдив се слави като синя столица, но и той залита по либералното управление. Мисля, че сега е моментът ние да се появим и да разкажем за нас, защото Пловдив по генезис е десен град" - каза градският лидер Пепа Деведжиева.

Заместник-председател на КОД е психиатърът д-р Любомир Канов. "Най-силната политическа позиция е искреността, но по максимално тактичен начин. Не искаме да говорим с клишета. Вярваме в искреността на това, което казваме, и ще бъдем разбрани от хората с дясно мислене. Нормалност означава здрав смисъл. Да се вярва, че има 32 пола, че еднополови хора имат брак – това е корупция на самите думи, или идеалът за красота да бъде аморфно безполово същество като Кончита Вурст - това ни ужасява" - коментира той. 

Петър Москов допълни:

"Тезата на КОД е да направи набор от политики, които да отстояваме. Говорим за абсолютната нужда, защото хората желаят да чуят нормални неща. Ако няма консервативно дясно, което да върви рамо до рамо с национално-патриотичното, България няма да бъде като Унгария. Защото вече не е прието, не е модерно да кажеш, че си българин, че си християнин".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).