В Пловдив отвори врати първият в България напълно самостоятелен диализен център

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:23 / 14.10.2013
15368
В Пловдив отвори врати първият в България напълно самостоятелен диализен център на "Фърст Диализис Сървисиз - България" (ФДС), предаде репортер на Plovdiv24.bg. Новото лечебно заведение се намира в Многопрофилна транспортна болница в града и беше открито от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и Сердар Ераслан, основател  и собственик на ФДС-България. Присъстваха и министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, председателят на комисията по здравеопазване д-р Нигяр Джафер, представители на здравните институции, пациентски организации, лекари и други официални гости.

"За първи път пациентите в Пловдив и региона ще получават диализно лечение от най-висок клас в рамките на задължителното здравно осигуряване, без никакви допълнителни заплащания от лекуващите се", заяви Сердар Ераслан. 

Център е регистриран в съответствие с изискванията на Закона за лечебните заведения и има договор с РЗОК Пловдив. Неговият капаците надхвърля 150 пациенти с хронична бъбречна недостатъчност, което го прави най-големият самостоятелен диализен център в страната, подчерта още Ераслан.

В новото лечебно заведение пациентите ще се лекуват с най-модерна апаратура, консумативи и лекарствени продукти под ръководството на доказани експерти от Германия. Диализните процедури ще се осъществяват диализатори (филтри), изработени хеликсонова мембрана. Те постигат значително по-ефикасно очистване на кръвта и висока ефективност на ултрафилтрацията, стана ясно още на отриването на Центъра.

"Амбицията на компанията ни е да предоставя съвременно, високачествено диализно лечение на пациентите с хронична бъбречна недостатъчност в цяла България, в пълно съответствие на съществуващите европейски и български медицински стандарти", каза от своя страна д-р Валери Цеков, изпълнителен директор на ФДС-България.

За осигуряване на висок комфорт по време на процедурите, центърът е оборудван с напълно автоматизирани и моторизирани легла, с възможност за дистанционен контрол от пациента на позицията на лежане. Всеки диализен пост разполага с индивидуален телевизионен монитор и свободен избор на програми.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прочутата фамилия Райчеви се сдоби с още един член, появи се малк...
Експерти от Италия и България обмениха опит и идеи на международе...
Николай Маринов: Пловдив е като малко копие на цялата ни държава
Откриха нарушения в заповедта за уволнение на бившия шеф на полиц...
В Пловдив откриха най-силното издание на "Хемус", има какво да се...
Изтребители "МиГ-29" прелетяха с оглушителен шум ниско над Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).