В Пловдив Цветан Цветанов разкри целите на новия си проект

Автор: Васил Динев
Коментари (39)
12:08 / 18.09.2020
10820
В пресклуба на БТА Пловдив преди минути приключи съвместната пресконференция на СДС от Пловдив и областта и Цветан Цветанов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В нея участваха и Георги Пилев, Николай Хаджийски и други!

"От днес можем да се считаме свързани с проекта "Републиканци за България", анонсира в началото Георги Пилев. После думата взе и самият Цветанов:

"На 20 септември в 11,00 часа реално стартира проектът - тогава ще има среща с хората, които са част от инициативния комитет. Те ще приемат учредителна декларация. Учредяването ще е на 27 септември, когато ще бъде гласуван уставът и органите за управление на партията.

Проектът има няколко основни цели - запазване на евроатлантическата ни насоченост, запазване на енергийната независимост на страната, запазване на ангажиментите ни към НАТО, да възстановим парламентаризма и взаимодействието между институциите, запазване на духовността на обществото и подготовка за предстоящите парламентарни избори.

Имаме ясни приоритети - енергетика, образование, туризъм, съдебна система и подкрепа за средния и малък бизнес, които са гръбнакът на една икономика, прозрачност в управлението.

В Пловдив вече имаме изградени структури, а на национално ниво в 70 процента от страната имаме създадени ядра. Проектът обединява всички от център - дясно. Той няма да бъде лидерски, това не е проектът на Цветан Цветанов. Искаме да има реален политически живот. Затова ще има изпълнителен съвет от над 30 души.

АЕЦ Белене не трябва да се състои на територията на България. Трябва да участваме в проекти, които ни дават евроатлантически хоризонти. В политиката омразата и гневът трябва да бъдат на заден план. Най-големите ни опоненти са БСП и ДПС, а най-близки до нас са "Демократична България". Последно с Борисов говорих през април по Цветница за моя рожден ден, после го потърсих за неговия рожден ден, но той не ми вдигна телефона и затова просто му пратих есемес.

Изходът от кризата е провеждане на предсрочни парламентарни избори. Още отсега се подготвяме сериозно и за предстоящите местни избори, които са след три години.

Цялата интересна пресконференция можете да гледате в прикаченото видео!

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (39)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).