Успешно завърши първият етап от ваксинирането на преподаватели и служители на ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:33 / 17.03.2021
3188
С близо 130 преподаватели и служители на ПУ "Паисий Хилендарски“ стартира ваксинирането на академичния състав и административните отдели на пловдивската Алма матер. Първата вълна на имунизацията протече в две лечебни заведения – УМБАЛ "Пловдив“ АД и МБАЛ "Пловдив“ към ВМА с ваксината Astra Zeneka по предварително разпределение в периода 22.02.2021 г. – 09.03.2021 г. 

Представителите на деветте факултета и служителите на Университета се възползваха от предоставената възможност да демонстрират не само безусловната си подкрепа към науката като основен инструмент за противодействие на заболяването, но и да се погрижат за собственото си здраве с мисъл за останалите и с желание за еднозначно преминаване към така очакваната традиционна нормалност на професионално и човешко общуване. 

В своеобразен флагман на кампанията в Пловдивския университет и категоричен личен пример за колегиума се превърна проф. д-р Невена Милева, декан на Физико-технологичния факултет, първи изготвил и предоставил списъците с желаещите да се имунизират срещу Covid-19. 

Приключи безпроблемно и ваксинирането и на преподавателите и служителите от филиалите на университета в Кърджали и Смолян, където грижата за плавното протичане на процеса бе поета от местните РЗИ и ръководствата на филиалите. 

Ръководството на Пловдивския университет изразява сърдечни благодарности към ръководителите на двете болници – д-р Динчо Генев и полковник д-р Ангел Гозманов, към д-р Костадинов, ръководител на екипа на МБАЛ "Пловдив“ към ВМА (Военна болница), към главна сестра на УМБАЛ "Пловдив“ АД – Елена Симеонова, и медицинските специалисти на екипите на двете лечебни заведения за високото чувство на отговорност, за презупречната организация и бърза реализация на поставянето на първата доза от ваксината "Astra Zeneka“, но най-вече – за неподправената загриженост за всеки пациент поотделно. 

Всичко това не би било факт без навременната намеса и активна координация между отделните институции и РЗИ – Пловдив в лицето на д-р Троянчева и д-р Димчева, РЗИ – Смолян и РЗИ – Кърджали, както и без вътрешноуниверситетската организация, в която се включиха всички секретари на факултети, катедри и координаторите Анастасия Кехайова, Владислава Митева и Светлана Попчева. 

Имунизирането с други видове ваксини, съобразени с индивидуалното здравословно състояние на университетските преподаватели и служители ще продължи през април в съответствие с държавните разпоредби.

Виж коментарите (2)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).