Упрекват зам.-областен управител в неспазване на закона, той отрича

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:39 / 11.06.2010
1655
С внесено в Общинския съвет предложение съветникът от ГЕРБ Бойко Боев отварял очите на градската управа как съпартиецът му Георги Игнатов грубо потъпквал закона за местното самоуправление. След назначаването му за заместник-областен управител той продължавал да е в директорския борд на "Екологичен завод" АД от квотата на общината, което било недопустимо.

Боев предлага на предстоящата общинска сесия, когато съветниците трябва да го упълномощят като техен представител как да гласува на обявеното за 28 юни общо събрание на акционерното дружество, Игнатов да бъде освободен от длъжността му в завода.  

"От Общинския съвет ни препратиха писмото, но решението не е от нашата компетентност. Не можем да изискаме от господин Игнатов да напусне недопустимо заемания пост, по въпроса може да се задейства областният управител", коментира заместник-кметът Александър Константинов.

"Още на 1 септември миналата година - само три дни след назначаването ми за заместник-областен управител съм отправил молба до общото събрание на акционерите да бъде прекратено участието ми в съвета на директорите на екологичния завод. Само месец по-късно искането ми е заведено и в деловодството на Общинския под вх. №  09 х - 325 от 02.10.2009 г.", съобщи Георги Игнатов за Plovdiv24.bg.

Според него градската управа се опитвала да прави манипулации. Макар че въпреки категорично заявеното желание за напускане на директорския борд, още да се водел там на хартия, той не е получил и стотинка като заплата. А щом нямало възнаграждение, според чл. 19, ал. 7 от Закона за администрацията нямало и нарушение. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!
Абитуриентският бал на една шампионка: Рокля под 300 лева и обувк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).