Улици, паркове, детски и спортни площадки изграждат в "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:12 / 30.03.2010
2006
През тази година в програмата на администрацията на "Източен" е заложено от гаражите да бъдат събрани около 840 000 лева, които ще бъдат инвестирани обратно в района, съобщи на пресконферениция днес районният кмет Петър Петров. При добра събираемост тези приходи могат да стигнат до 1 000 000 лева.

Миналата година изградихме един прекрасен парк „Каменица" с отлични детски съоръжения, който в момента е препълнен, тъй като стана събирателно място за всички майки от целия град. Затова взехме решение още един парк - „Чайка", да добие същият вид. В неговото обновяване ще бъдат вложени през тази година около 100 000 лева за изграждането на детски съоръжения и Алея на здравето, коментира Петров.

Започва възстановяването на спортна площадка в квартал „Гладно поле". Тези дни стартира преасфалтирането. Когато бъде завършена, всички граждани ще имат безплатен достъп до това съоръжение. То ще бъде с отлично осветление, със съоръжения за футбол и волейбол, ще бъде заградено с мрежи, каза още Петър Петров. Той подчерта, че в тази насока се работи много усилено. Само по този начин ще извадим децата от запушените зали, от достъпа им до наркотиците, защото ние сме район с най-много деца и с най-голяма раждаемост, допълни кметът на „Източен".

В момента в квартал „Столипиново" се реализира осветлението с отпуснатите целево средство. Тези дни ще светнат най-опасните и тъмни части - пространството около блоковете на улица „Сокол". След това постепенно ще се премине към другите части на квартала.

Като изключим „Столипиново", всички останали квартали на район „Източен" са с много добра улична мрежа, но въпреки всичко са заделени пари за преасфалтиране на останалите 20% от улиците. Ще продължи изграждането на тротоари, категоричен бе Петър Петров.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).