Улични кучета от Пловдив - осиновявани в Германия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
10:09 / 13.03.2012
4567
С помощта на неправителствени организации улични кучета от Пловдив успешно били осиновявани в Германия. Само за миналата година близо 20 щастливи бездомници намерили стопани в различни немски градове. Това съобщи директорът на Зооветеринарния комплекс в Пловдив д-р Иван Шиков. Той уточни, че ремонтираният кучешки приют под тепетата трябва да започне да работи от 1 април. От вчера там община Пловдив стартира ремонт на стойност 20 000 лева, уточни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Според Наредба от 2008 година всеки бездомен пес трябва да се шири на площ от 1 кв. метър вътре в бокса си и да има още толкова навън за разходки и естествени нужди. По стените на общо 52-те клетки ще бъде сложен гранитогрес на височина около 70 сантиметра, за да може да бъде измиван. Подът ще е от циментова замазка, а за постоянната температура в помещенията, която не трябва да пада под 5 градуса, ще се грижат нагревателни лампи.

В момента в Пловдив има около 1000 улични кучета, каза д-р Шиков. Той уточни, че след като ремонтът бъде завършен, ще може да поеме до 70 животинки. В момента там работи само ветеринарна амбулатория за кастрация и обезпаразитяване на кучета, чийто престой е максимум 2-3 дни. След 1 април песовете ще могат да остават в приюта, докато не им бъде намерен осиновител.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).