"Ухо" ще свързва бул. "Източен" с моста на Адата!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
14:03 / 08.06.2017
15449
"Ухо" ще свързва бул. "Източен" с моста на Адата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Целта е разтоварване на трафика, а начинанието трябва да се случи в следващите години, но вече е разпореден обследване на цялата зона в "района", разказа кметът Иван Тотев

Уличното отклонение трябва да минава покрай оградата на гробището и жилищните сгради там, а - по думите на кмета, цялото това пространство в момента е с незаконни постройки. 

За случая с тухлената стена, която в момента вдига бившият зам.-кмет в район "Централен" Октай Чалъшкан (ДПС), Тотев коментира следното:

"В случая има сигнал за незаконно строителсто, ние ще го проверим и ако отговаря на действителността, ще бъде процедирано по ред."

Той обаче осъди засегнатите от действията на Октай, които заплашват със саморазправа. 

"Никой няма право да се саморазправя, за какво са институциите. Районната администрация отива, влиза, констатира, издава заповед, има срок на обжалване - всеки има право на защита. Минаваме си по нормалния ред и процедираме. Аз не мога да разбера какво означава това, че някой ще отиде и ще набие друг. Има си закони, които хората трябва да спазват. Сигналът се отработва, констатира се, казва да или не - защото винаги има и друга хипотеза, и оттам нататък се работи".

Строежът на бившия зам.-кмет в район "Централен" Октай Чалъшкан /ДПС/ предизвика бунт на ул. "Игрище Кубрат". Тя излиза на бул. "Шести септември" и е успоредна на бул. "Източен". Тук, до старото турско гробище са построени предимно ромски и турски къщи, но има и български семейства. Майстори градят в момента стена от тухли и за преминаване е оставено пространство, колкото да мине един човек.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).