ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Удариха пловдивски бизнесмен!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 03.06.2021Коментари (0)28408
©
КПКОНПИ внася искове в окръжни съдилища в страната на обща стойност 6 955 624,11 лв. В цената са включени и 50 моторни превозни средства, както и 10 недвижими имота.

В Окръжен съд – Бургас се внася искова молба срещу Христо Христов за 226 402, 73 лв. Претендира се и стойността на едно МПС, както и на седем недвижими имота – идеални части от апартамент и паркомясто в Бургас, както и идеални части от поземлени имоти в Българево.

Проверката на Комисията срещу Христов е започнала след обвинението му от прокуратурата за това, че в качеството си на длъжностно лице в Община Созопол (директор на Дирекция "Устройство на територията, строителство, кадастър, екология и инвестиционно проектиране) е действал като съизвършител с други длъжностни лица при присвояването на финансови средства в особено големи размери.

Той е изготвил документи за поемане на задължения и искания за извършване на разходи, с което е улеснил присвояването на сумите, поверени за управление на кмета на Община Созопол.

Срещу Венцислав Петров се внася искова молба в Окръжен съд –Русе за 3 528 527,32 лв. , като в цената са включени и 45 бр. моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че е съучастник в присвояването на средства в особено големи размери от Община Созопол.

Две искови молби срещу Бойчо Христов се внасят в Окръжен съд – Варна на обща стойност 1 168 931 лв. Обвиненията от прокуратурата срещу него са за това, че не е плащал данъци в особено големи размери и е създавал счетоводни документи с невярно съдържание, в качеството си на управител на фирми. В ОС – Варна се внася и иск срещу Стойчо Стойчев, съучастник на Бойчо Христов, на стойност  316 350 лв. Претендират се и три МПС. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че е използвал документи с невярно съдържание пред приходните органи.

В Окръжен съд – Пловдив се внасят две искови молби. За Стоимен Рупков се претендира сумата от 596 421,79 лв. Той е с обвинение от прокуратурата за избягване на плащане на данъчни задължения в особено големи размери. За Ивайло Иванов се претендира сумата от 307 250 лв., в която е включена и стойността на три недвижими имота. Проверката срещу него е започнала след обвинение от прокуратурата за това, че като длъжностно лице в охранителна фирма, е присвоил сума в особено големи размери.

На името на Рупков се водят две фирми към момента – "Омега Сим“ ООД, в която е съдружник с съпругата си Ася Рупкова, както и "Сириус Тим“ ЕООД. Видно е, че бизнесменът е в затруднение. И двете му дружества имат по няколко запора. Вероятните данъчни престъпления са извършени през "Омега Сим“ ООД, която се появява и в списъка на НАП с големите длъжници с изискуеми вземания над 5000 лева.  

"Омега Сим“ ООД е с предмет на дейност покупко-продажба на стоки и е регистрирана в "Тракия" под тепетата. Въпреки сериозните задължения и запори, дружеството има между 100 и 200 хиляди лева годишен оборот през последните 5 години. Другата активна фирма на Рупков - "Сириус Тим“ ЕООД пък няма дейност от 2007 година, когато пък успява да натрупа оборот от над 1 млн. лева само за 12 месеца.  

Вторият, срещу когото е внесена искова молба, е Ивайло Иванов. Тя е за сумата от 307 250 лв. и в нея е включена стойността на три недвижими имота в Пловдив, макар и Иванов и бизнесите му да са във Велико Търново.  

В ОС – Монтана е внесена искова молба срещу Павел Пенов на стойност  609 399,99 лв. В качеството си на лице, заемащо висша публична длъжност – управител на МБАЛ "Д-р П. Павлович“ ЕООД, гр. Свищов, той не е подал в срок годишната си декларация по ЗПКОНПИ. Стойността на исковата молба е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи.

В ОС – Бургас се внася иск срещу Мартин Душев на стойност 42 188, 28 лв. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е държал с цел разпространение наркотични вещества.

В ОС – Шумен се внася иск срещу Коце Коцев на стойност 160 153 лв. Той е с обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамини.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: