Ученици от екзотична страна на посещение в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:22 / 12.09.2023
1331
Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков посрещна в Община Пловдив ученици от Южна Корея, които са на посещение в страната от 6 до 15 септември.

Визитата се осъществява по инициатива на Министерството на младежта и спорта с цел подновяване на младежкия обмен между България и Южна Корея.

"Добре дошли в Пловдив – културната и спортна столица на България. През 2019 г. Пловдив стана първият град, определен за европейска столица на културата, а пловдивските клубове са дали над 50 олимпийски медалисти.“

С тези думи Георги Титюков посрещна 8-те ученици от Южна Корея и ги запозна с историята на града.

"Сградата на вашата Община изглежда много стара и красива. За нас това е много интересно, защото повечето сгради в Южна Корея са нови“, обясниха децата. Те бяха силно заинтригувани и от герба на града и попитаха какво означават неговите символи.

Участие в срещата взеха и представители на Министерството на младежта и спорта, Младежки център, както и две ученички от Пловдив, които са сред 8-те младежи, които ще придружат делегацията от България при предстоящата им визита в Южна Корея. "Пловдивската младеж е много активна, учениците и децата редовно се включат в кампании за почистване на града, организирани от общината. Във всички райони има спортни зали и площадки и така от ранна възраст децата научават колко важен е спортът и физическата активност“, обясниха те.

От Министерството на младежта и спорта подчертаха, че Пловдив е единственият град, в който се провежда конкурсът "Млад предприемач“, чиято идея е да стимулира креативното мислене на младите хора и да подпомогне тяхното развитие в бизнес сферата. "Стартирахме този конкурс преди 15 години и той дава много добри резултати. Младежите успешно развиват своите бизнес идеи, някои от тях вече имат собствени компании и служители“, заяви Титюков.

В рамките на посещението Министерството на младежта и спорта е подготвило разнообразна и динамична програма за гостите от Южна Корея. В нея са включени редица младежки и спортни активности, срещи с младежки организации, както и посещение на множество исторически обекти в градовете София, Пловдив, Казанлък и Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).