Ученици от ЕГ "Иван Вазов" с престижна награда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:36 / 02.04.2014
2358
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
10 "з"  и 10 "и" клас от Езикова гимназия "Иван Вазов" гр. Пловдив са сред наградените от ученически конкурс на Федералната централа за политическо образование на Германия под егидата на президента Йоахим Гаук

Журито на Федералната централа за политическо образование в Германия бе впечатлено. Със своята тема "Европа и ние" учениците от два класа на Езиковата гимназия доказаха, че не само са положили много труд, а и че темата ги е заинтересовала и е подбудила желанието им да творят, че те са активни млади хора с гражданска позиция. 

Старанието им ще бъде възнаградено: 400 евро ще влязат в касата им. Наградата, която учениците ще оползотворят в края на учебната година, е предназначена за пътуване с учебна цел. 

Конкуренцията, която пребориха учениците на гимназията със своите проекти, беше огромна. 50 000 младежи, състезаващи се в общо 2 216 проекта от Германия и Австрия, участваха в ученическото състезание за политическо образование, между които и пловдивчани. Журито се състоеше както от учители, така и от сътрудници на министерствата на културата от различните федерални области на Германия. 

Теми като "В затвора! - Какво трябва да е наказанието?", "Бразилия е повече от футбол!" , "Денят на немското единство", "Внимание, дясна сцена!" и свободната тема "Политиката е сензациона" раздвижиха духовете на младите хора, които се състезаваха помежду си и всеки се стараеше да предаде гледната си точка по различен начин, така че да привлече вниманието не само на журито, но и на своите връстници.

Престижното състезание, което е под егидата на президента Йоахим Гаук, има за цел да въвлече учениците във важни теми, да въведе нови методи и така да подкрепи работата на учителите.

Наградените ученици изказват своята благодарност на г-жа Паскалева и Юлиан Щеблер, доброволец в ЕГ "Иван Вазов", с чиято помощ те претвориха своите идеи!


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).