Ученичка от ОУ "Стоян Михайловски" с високо отличие от национален конкурс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:30 / 18.05.2017
5450
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 14.05.2017 г. в столичния храм "Св. Св. Кирил и Методий" се състоя тържественият финал на Националния конкурс "Възкресение Христово", обявен за четвърта поредна година от Светия Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия. Конкурсът е организиран от Синодалния културно-просветен отдел с подкрепата на Синдиката на българските учители.

Най-високото отличие в раздел "Литературно творчество - поезия", трета възрастова група, бе присъдено на Христина Калъчева от ОУ "Стоян Михайловски" - възпитаничка на Горица Петрова, старши учител по български език и литература. Петокласничката получи Специалната награда на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Ели Маркачева и Адриан Зендели от същото училище бяха отличени с поощрителни награди.

Доц. д-р Татяна Борисова бе председател на комисията по литература с членове: д-р Десислава Панайотова, доц. Костадин Нушев и Кина Златева. В конкурса участваха стотици деца от цялата страна и задграничните епархии на Българската православна църква. В творбите си те вложиха своите сърца и вяра, усещането си за истината и доброто.

Наградите връчи Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия Синод на БПЦ-БП и председател на ЦН на ПКСХП "Св. Александър Невски". Той се обърна с кратко слово към присъстващите, като подчерта ползата за децата от участието им в конкурса.

Янка Такева, председател на СБУ, поздрави победителите в надпреварата, както и всички учители, които са съпричастни към духовните изяви на своите талантливи ученици. Тя заяви своята лична подкрепа и тази на СБУ в обединяването на усилията за нравственото възпитание на българските деца и изрази увереност, че те винаги ще пазят доброто в сърцата и делата си. Целта на конкурса е да стимулира творческите изяви на учениците, свързани със съкровищницата на християнското изкуство, да утвърждава нравствени ценности и да поощрява интереса към съхраняването на българските традиции.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).