Убитият Поли бил толкова пиян – едва разбрал, че го колят

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
12:37 / 06.07.2020
9736
63-годишния Поли Стефанов, който беше зверски заклан в къща на улица "Родопи“ на 27 декември 2018 г., бил толкова пиян, че почти не усетил, че го колят. Това сочат експертизите по делото, които бяха приети от съда по-рано днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Едно от експертните заключения твърди, че в кръвта на убития е имало 3.6 промила алкохол.

Припомняме, че обвиняеми за убийството са Екатерина Андреева и синът ѝ Стефан Спасов. Екатерина била в противоречиви отношенията с Поли и често се карали. По данни на прокуратурата, на 27 декември 2018 г. тримата от празнували Стефановден, като от сутринта пиели бира, а по-късно ударили и литър ракия. Поли и Екатерина започнали да се карат по повод присъствието на Стефан в жилището. Към 22,30 ч. скандалът ескалирал!

Екатерина взела счупена стъклена чаша от вино и с острата част започнала да нанася удари по шията на партньора си, който седял на фотьойл. Стефан притискал с ръце тялото на Поли към стола, за да не може да окаже съпротива. През това време Екатерина взела кухненски нож и започнала да кълца шията на Поли. В резултат на ударите пострадалият починал от остра кръвозагуба и починал.

Всички тези факти днес бяха потвърдени от тройната съдебномедицинска експертиза, която е изследвала тялото на Поли. Вещите лица са открили множество прободни и порезни рани. Хранопроводът на убитият е бил срязан, а кръвта му е започнала да се стича към белите му дробове. Освен това са били срязани и две от големите вени на шията му, които са близо до кожата.

В част от раните са били открити парчета стъкло, което потвърждава, че Поли е бил клан и със чаша. Вещите лица са открил и и рани, които са били направени с нож. Не са констатирани защитни рани по ръцете, които са често срещани в случаи като този – човек се опитва да предпази главата и врата си с ръце, които понасят част от ударите. В този случай такива е нямало – тоест явно някой е държал жертвата, за да не може да се съпротивлява.

Според експертите, Поли е бил толкова пиян, че имал намалена възможност да чувства заради анестезиология ефект на алкохола. Заради прерязаните вени той много бързо е изпаднал в безпомощно състояние и е починал.

Пред съдиите днес говори и дъщерята на Поли Цветелина Еневска. Ето какво каза тя:

"Бяхме в много добри отношения с баща ми. Той често ходеше по командировки и оставаше у нас когато е в Пловдив. Занимаваше се и с внучето си – учеше го на разни неща докато беше малко. С майка ми също бяха в добри отношения. Преди пет години тръгнах за Швеция и му оставих колата си. След месец ми звънна брат ми и ми каза, че подсъдимите са взели ключовете, разбили са колата в някакъв магазин и са избягали. От хазяйката на Екатерина знам, че често са се карали с баща ми и дори тя и синът ѝ са го били. Все още не мога да повярвам, че го няма“.

За следващото заседание ще бъдат призовани още четирима свидетели, очаква се да има и присъда.

Виж коментарите (1)

Още по темата (23):
10.08.2021 Екатерина Андреева ще лежи 18 години в затвора!
06.04.2021 Съдът оставя в затвора майка и син за жестоко убийство
11.03.2021 Адвокатка опита да оправдае жестоко убийство в Пловдив със синовна
обич
18.11.2020 Обявиха присъдите за бруталното убийство в Пловдив
18.11.2020 Екатерина Андреева: Сама извърших убийството на улица "Родопи"
12.08.2020 Пътуване в чужбина спъна дело за кърваво убийство в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).