Турският консул: Вярваме в приятелството, а не в омразата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
14:27 / 23.04.2010
3521
"По света има две групи хора: едните се опитват да създадат приятелства и добри отношения, а другите - вражда. Ние сме от първите - вярваме в приятелствата, защото когато хората се разбират, заедно могат да се развиват по-добре. Това за нас са важните неща."

Така консулът на Турция в Пловдив Джунейт Явузджан коментира пред Plovdiv24.bg подетата от ВМРО-БНД подписка срещу присъединяването на страната му към Европейския съюз. Според него като съседни страни България и Турция са обречени да живеят в разбирателство.

"Групата, която събира подписи срещу нас, по-добре да се беше опитала с нещо да допринесе за решаването на икономическите проблеми в страната. Вместо да предложат политики, с които да служат на своя народ, в момента се опитват да навредят на приятелството между България и Турция", допълни консулът, който е убеден, че в огромното си мнозинство българите имат трезва преценка за същността на ситуацията.   

Джунейт Явузджан беше гост на най-малките ученици от СОУ "Св. св. Кирил и Методий", които станаха съпричастни към днешния Ден на детето в Турция. И през следващата седмица продължават неговите инициативи за културния обмен между двата съседни народа.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (14)

Още по темата (1):
15.07.2010 15 хиляди пловдивчани се подписаха против Турция в Евросъюза
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).