Трима босненци, спипани със 100 кг хероин, остават в ареста в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:20 / 04.06.2020
3124
Пловдивският апелативен съд остави в ареста двама мъже, като отхвърли като неоснователни  жалбите им за промяна на мерките им за неотклонение от "задържане под стража“ в по-леки.

Срещу В. А. и С. К. е повдигнато обвинение за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. На 23.05.2020 г. автомобилът, в който се возели двамата, е  спрян  за проверка на влизане в Пловдив. Установено е че, водачът В. А. управлява колата след употреба на кокаин, а в автомобила е открит 25 грама кокаин.  При претърсването е намерена и везна.

Апелативният съд прецени, че по делото са събран достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение за съпричастност на двамата обвиняеми към престъпленията, в които са обвинени. Според съда е налице опасност при по-лека мярка всеки един от тях да извърши престъпление, тъй като С. К. веднъж е съден за същото деяние. От свидетелските показания по делото се установява, че двамата са създали добра  организация за разпространение на кокаин, а при задържането си са оказали физическа съпротива.

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста и трима босненски граждани, на които са взети мерки за неотклонение "задържане под стража“ от Хасковския окръжен съд. Тримата са арестувани на 24.05.2020 г. на ГКПП "Капитан Андреево“ с товарен автомобил  за пренасяне през границата на страната ни, без надлежно разрешително на високорисково наркотично вещество – хероин с общо тегло 100,440 кг, като предмета на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. 

За "работата“ си шофьорът щял да получи 5 000 евро. Съдът намира, че по делото има достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че тримата задържани са съпричастни към обвинението, което им е повдигнато. Те са чужди граждани, нямат адрес в България, за това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, могат да се укрият и да не бъдат открити за съдебния процес срещу тях.

Заседанията се проведоха чрез видеоконферентна връзка между ареста в Пловдив и Свиленград, където се намираха обвиняемите и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Определенията на съда и по двете дела са окончателни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).