Тревожно увеличение на сексуално предаваните инфекции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:06 / 04.10.2017
4309
В район "Северен" се проведе работна среща с ръководствата на учебните заведения и д-р Боян Костов, управител на "Център за кожно-венерически заболявания - Пловдив". Кметът на района Ральо Ралев насочи вниманието на присъстващите, че така се поставя началото на изпълнението на Решение № 191, взето с Протокол №10 от 08.06.2017 г. от ОбС - Пловдив. То обвързва просветните и здравните институции в града с Програма за превенция на сексуално предавани инфекции и ХИВ.

Д-р Костов даде информация на присъстващите за тревожното увеличение на този тип заболявания, като наблегна на факта, че въпреки усилията на световната общественост броят на хората, живеещи с ХИВ, наброява над 36 млн., а 1,2 млн са починалите от свързаните със СПИН заболявания. Той обясни и това, че тревожно расте броят на заболяванията от сифилис и папилома-вирус инфекциите, като отбеляза, че лечението на някои от тях трае много дълго, понякога година, а и е изпитание за болния поради самата си същност. 

Ето защо всяко подценяване на опасността от болести, предавани по полов път, както и ширещото се незнание по тези въпроси сред младите, е източник на опасни за здравето и самочувствието последици. Педагозите конкретизираха опасностите и с факта, че не са малко случаите, когато младите безразсъдно експериментират в началото на сексуалната си активност, което е допълнителен съществен риск за здравето им. 

На срещата бяха разисквани конкретни въпроси от страна на учебните заведения за организацията на бъдещите разговори и презентации с учениците. Уточни се целесъобразното групиране на слушателите по възраст, така че да бъде осигурена възможно най-широка аудитория за бъдещите срещи и превантивният ефект от тях да е очакваният.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).