"Тракия икономическа зона" излязоха с позиция относно ситуацията в "Либхер"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
16:49 / 13.04.2022
17791
Тракия икономическа зона излязоха с позиция относно ситуацията в "Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД". 

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД е един от първите инвеститори в "Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/. Дейността на немската фирма тук привлече още няколко чуждестранни компании, нейни контрагенти, които откриха заводи в ТИЗ. "Либхер“ работи и с много местни подизпълнители, което означава, че благодарение на тази фирма в региона са осигурени хиляди постоянни работни места. Казано с няколко думи: изборът на реномирана компания като "Либхер“ да създаде предприятие в ТИЗ даде позитивен сигнал на инвеститорите, че България е добро място за бизнес.

Вече 21 години "Либхер“ е сред първите в страната в няколко аспекта. Известна е като коректен работодател, който дава едни от най-високите възнаграждения в Пловдивска област за нискоквалифициран труд. Предлага и голям брой социални придобивки на своите служители.

"Либхер“ е първата компания в ТИЗ, която създаде собствен учебен център за обучение, квалификация и преквалификация на кадрите. Това ясно показва грижата на ръководството за професионалното израстване на работниците, за тяхното личностно развитие, което води и до по-високи трудови възнаграждения. Фирмата е и от първите, реално подкрепящи българското образование. Тя е партньор с няколко професионални гимназии, като подпомага обучителния процес в тях.

Затова, ние, екипът на "Тракия икономическа зона“, силно се изненадахме от протеста в завода. Никога не сме и помисляли, че ще има такава ситуация с работодател, който осигурява едни от най-високите заплати в региона, изплащани без закъснение, независимо от световната икономическа ситуация.

"Либхер“ е един от големите данъкоплатци в държавата и ключов производител на почти изцяло експортно ориентирана продукция, което е изключителен плюс за българската икономика.

Да, в едно "семейство“ винаги може да има недоразумения и недоволни. Но начинът отношенията да бъдат изгладени е да се седне заедно и всеки от членовете да чуе и да вникне в аргументите на другия. Защото ескалирането на ситуацията води до загуби и от двете страни.

В стратегията за развитие на "Тракия икономическа зона“ важeн приоритет от години е социалният елемент. Това включва здравеопазване, добри условия на труд и живот, образование - създаване на висококвалифицирани кадри, които да получават достойно заплащане за труда си, интегриране на наука и бизнес, но също изграждане на социална инфраструктура в индустриалните зони като детски градини, общежития, медицински центрове. Ако тази наша социална политика бъде подкрепена по-силно от държавата, общините, фирмите, тя ще допринесе за повишаване стандарта на живот на обществото.

Виж коментарите (12)

Още по темата (24):
10.05.2022 "Либхер" с остра позиция заради синдикат "Подкрепа"
10.05.2022 "Подкрепа": Този е пребил нашия човек
09.05.2022 10 удара в главата и челюстта на Божидар Матеев
09.05.2022 "Подкрепа": Пребиха нашия човек в "Либхер"!
07.05.2022 Депутат пита министър за ситуацията в пловдивския "Либхер"
03.05.2022 Ситуацията в пловдивския "Либхер" стигна до най-големия шеф на компанията!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).