Тотев: През следващата година новият кмет и нищо да не прави, проектите ще му вървят

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
11:02 / 25.10.2019
8871
"Важно беше да финализираме този сложен проект, около 6 г. се подготвяхме за него. Проектът е създаден по най-добрия начин, постоянно карахме архитекта да го съгласува с плувните клубове, защото искаме да имаме най-добрия, най-хубавия, най-енергоспестяващия плувен басейн", каза след първата копка на новия плувен комплекс в "Западен" кметът Иван Тотев.

На церемонията присъстваха кандидатът за кмет на Пловдив от "Кауза Пловдив" Николай Бухалов, кандидатите за районни кметове на "Западен" Димитър Колев /ГЕРБ/ и на "Централен" Георги Титюков /"Кауза Пловдив"/ и Георги Стаменов /ГЕРБ/, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Към плувния комплекс ще има център за рехабилитация, а местата за зрители ще са над 1000.

Тотев обяви, че всичко около проекта е предварително подготвено и в следващия мандат ръководството на общината трябва единствено да съблюдава какво е свършено.

"Това е един от многото проекти, които завещаваме на следващото управление. В следващата година кметът дори нищо да не прави, проектите ще му вървят. За мен беше много важно да има летящ старт в общината, което е и гаранция, че ще има приемственост", каза Тотев.

Кметът приветства присъствието на кандидати за кметове на събитието. "Ако г-н Бухалов стане кмет на Пловдив, ще бъде много ангажиран с проекта, надявам се" - каза Тотев. 

Инвестицията в плувния комплекс е над 12.8 милиона лв. с ДДС, уточни Георги Титюков. По проект на мястото ще се изгради басейн с дължина 52 метра, който чрез подвижен мост ще може да се раздели на два по-малки. Така, заедно със сегашния басейн "Младост" Пловдив ще разполага с три тренировъчни басейна.

"Новият плувен комплекс ще разполага със собствена пречиствателна станция. Наблизо е спортният диспансер и ще имаме прекрасен възстановителен център в Пловдив" - допълни Титюков.

Срокът за завършване на комплекса е 2 години, в проекта е заложено плащането да стане в две бюджетни години.

С този проект ще се даде възможност на много млади хора да упражняват този спорт. Надяваме се всичко да бъде завършено в срок и да имаме възможност в следващия мандат да го открием" - каза Димитър Колев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).