Тодор Чонов: Задържаните в Пловдив са приложили характерна схема за търговията с нелегални цигари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:52 / 13.08.2010
2620
Характерна схема за нелегалната търговия с цигари без бандерол са приложили задържаните днес в Пловдив. Комисар Тодор Чонов, директор на ОД МВР Пловдив, разказа, че служителите на МВР са наблюдавали групата днес, при което са станали свидетели на следното: "Основният заподозрян изчака неговите клиенти да пристигнат в Пловдив, след което им взе автомобилът, а те останаха да пият кафе. Той отиде, зареди го с цигари, след което той им върна колата със заредени десет масетрбокса. Всичко това го наблюдавахме и тогава го задържахме. Това е характерно за този начин на търговия с цигари", каза комисар Чонов.

По случая са задържани четирима души, двама пловдивчани, сред които и основният организатор, както и по едно лице от Хасково и Стара Загора. Те са задържани за 24 часа с полицейска мярка. Ще се установява съпричастността и на други лица.

Задържането е станало в Пловдив. Депото за цигари е било в село Граф Игнатиево.

Двама от четиримата са криминално проявени през различни периоди за фалшификации, за изготвяне на фалшиви документи за автомобили, регистрация на автомобили с фалшиви документи.

След претърсванията, направени на няколко адреса в Пловдив и в областта, служителите на МВР са се натъкнали на склад, в който освен цигари, са намерили и голямо количество дънки - около 600 броя и над 300 броя фланелки без документи за техния произход. Продължават обиските и претърсванията, процесуално-следствените действия, разследванията по отношение на групата лица.



Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
14.08.2010 Ромите до КАТ: И цигари ще продавам, и наркотици ще продавам
14.08.2010 7 500 кутии с цигари без бандерол са иззети при вчерашната акция
13.08.2010 Закопчаха четирима при акция срещу разпространители на цигари без бандерол
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).