Тази къща на ужасите в Пловдив представлява смъртна опасност за хората

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
17:00 / 08.05.2021
16399
Сигнал за изоставена опасна къща и самонастанил се в нея бездомник изпрати до Plovdiv24.bg наш читател. Ето какво ни написа:

"Здравейте! Искам да дам гласност на един проблем и не знам към коя институция да се обърна (община Пловдив, район Северен явно не е вариант). Касае се за изоставена къща на ул. "Панагюрище" 1. Сградата горя наскоро и е опасна както за преминаващите, така и за бездомниците, които буквално се нанесоха в нея. И между впрочем даже са вързали едно куче толкова здраво, че не може да мръдне горкото. Едва ли получава и храна и вода, защото по цял ден скимти. Това освен, че нарушава спокойствието на гражданите наоколо е и крайно нехуманно.

Минавайки покрай тази къща на ужасите не просто мирише, а вони. Страшно е да се минава от там, страшна е гледката от 3 блока. Не знам как на толкова сравнително централно място никой не взима отношение вече 2 години. Полиция ли трябва да изгони незаконните новодомци? Сградата чия собственост е и кой е отговорен за стопанисването и(тук подозирам, че е общинска шитня или жилфонд)? Общинският приют ли трябва да дойде да освободи тази животинка? И най-вече - трябва ли някой да бъде ограбен, изнасилен или уплашен от бездомниците или част от сградата да падне за да се вземат мерки?".

Проверка на Plovdiv24.bg показа, че къщата на ул. "Панагюрище" 1 е общинска собственост. Има становище от администрацията на "Северен" да бъде съборена, съобщи за медията ни районният кмет Стоян Алексиев. В сградата обаче се е настанил бездомник със счупен крак и не иска да се изнесе и миналата седмица е подаден сигнал до прокуратурата за принудително въдворяване. Очаква се в разумни срокове магистратите да се произнесат, след което ще се пристъпи към събаряне на опасната сграда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).