Таланти пяха пред таланти в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:03 / 04.06.2010
1549
Талант номер едно на България Богдана Петрова, известна вече само като Боги поздрави и подкрепи всички участниците в последното за тази учебна година издание "Форум за таланти-Тракия". Новоизгряващата певица участва в инициативата още преди година, когато все още не беше стартирала инициативата за телевизионното предаване "България търси талант".

На сцената във Форум-а се изяви и друг участник от популярното предаването, което наскоро завърши-Красен Тосков, известен още като Българският Роналдиньо. Пред събралите се деца, родители и гости, той изпълни хита си "Двама с теб, завинаги". Преди да отстъпят сцената на децата и младежите, двамата БГ таланти бяха поздравени от кмета на "Тракия" Гиньо Матев и получиха сувенири.

Иначе в юнското шоу "Форум за таланти-Тракия" участваха всички най-добре представили се през изминалите 8 месеца. През това време, благородната надпревара даде възможност на тракийската сцена да се изявят повече от 1000 деца и младежи. Шоуто откриха възпитаниците на Михаил Тодев от школата по спортни танци към читалище "Съвременник".

Според публиката най-красиви бяха пък момичетата от вокална група "Орхидея", които са от СОУ "Черноризец Храбър". Те изпълниха популярната българска песен"Здравей, как си приятелю". В тържеството участва и фолклорен танцов състав към училище СОУ "Димитър Матевски". Под ръководството на хореографа им Росалина Божкова те изпълни два танца- "Тракийски" и "Средногорски". Наскоро танцьорите са се върнали от национален етнофестивал в Хасковски минерални бани. Там те са завоювали 3-то място.

С най-бурни аплодисменти бяха възнаградени децата от вокална група "Бомболино", които с медените си гласчета изпълниха песента "Сокол ми литна". Наред с груповите изпълнения, имаше и редица самостоятелни изяви на певци и поети. Солидно участие взеха и тийнейджърите от Нов музикален център. Както за тях, така и за всички участници спонсорите и организаторите бяха осигурили грамоти, предметни награди, книги и торти. Гиньо Матев обеща, че "Форум за таланти-Тракия" ще продължи да се организира. След кратката лятна ваканция, в началото на следващата учебна година, младите хора от района ще имат трибуна за изява на своите артистични способности - да пеят, танцуват, рисуват или рецитират.

Финалното издание на Форум-а беше заключителната част от плеядата тържества, свързани с 1 юни - Ден на детето. В района бяха наградени най-добрите поети в литературния конкурс „Аз съм българче". За всички директори и учители от детските и учебните заведения беше организирано тържество, на което бяха наградени отличили те се през изминалата учебна година. Освен това във всички детски градини бяха проведени футболни турнири, в началото на тази седмица беше открито и фитнес площадка на открито.

Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
23.02.2011 Провеждат второто издание на "Форум за таланти - Тракия" за 2011-а
19.01.2011 Деца и младежи пеят и танцуват във “Форум за таланти" - Тракия
15.12.2010 Декемврийско издание на "Форум за таланти - Тракия“ провеждат днес
03.06.2010 Финално издание "Форум за таланти-Тракия" ще се състои днес
30.04.2010 Песни и спортно шоу на "Форум за таланти-Тракия"
29.04.2010 Априлско издание на "Форум за таланти-Тракия" ще се проведе днес
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).