Светофарът на Околовръстното при разклона за "Коматево" готов до 20 дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:37 / 13.08.2012
7021
Стартира изграждането на светофарни уредби на три от най-опасните кръстовища в Пловдив - между бул. "Шести септември" и ул. "Владивосток" до Спортното училище, на бул. "България" до служебния вход на Панаира и на Околовръстното при разклона за кв. "Коматево", научи репортер на Plovdiv24.bg. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 20 дни, считано от днес, а фирмата изпълнител е "Елтелком " ООД, Пловдив.

Светофарът на Околовръстното шосе на кръстовището с Коматево и Първенец ще бъде поставен временно, докато там бъде изградено кръгово движение, напомни отново градоначалникът Тотев. Той беше категоричен, че дотогава общината не може да бъде безучастна относно многото инциденти, станали на кръстовището-убиец.

"На няколко пъти при нас идват делегации на жители от Първенец и "Коматево", от родители и от учители, които ни умоляват да регулираме движението там. Затова, докато се изгради плануваното кръгово движение, ще се постави временно светофар. След това този светофар ще бъде преместен вътре в града, където има нужда", коментира още той.

"Очакваме новите светофари да допринесат за безопасността на движението, тъй като статистиката отчита твърде много пътнотранспортни произшествия и на трите кръстовища", коментира по темата преди време зам.-кметът инж. Александър Държиков.

Стойността на трите светофарнити уредби е общо 240 000 лв., като 111 000 лв. ще струва изграждането на едната от тях - на Околовръстното при разклона за квартал "Коматево, 80 000 лв. - между бул. "Шести септември" и ул. "Владивосток" до Спортното училище и 49 000 лв. - на бул. "България" до служебния вход на Панаира. 

"Сумата не е никак голяма. При Околовръстното е нужно да се извършат множество изкопни работи, ще има мащабно окабеляване, защото наблизо няма източник на електрозахранване. На бул. "България" платната са две с по три ленти, а това предполага доста светофарни секции. Фактът, че едва на третата обществена поръчка се появи фирма-изпълнител, докато на първите две нямаше желаещи, означава, че парите не са чак толкова атрактивни. На малки кръстовища могат да стигнат и 30 000 лв., но не и на тези, за които говорим", обоснова преди време финансовата страна на тази обществена поръчка Държиков.


Виж коментарите (9)

Още по темата (11):
04.03.2015 Без светофар на Околовръстното при разклона за "Коматево" утре
30.11.2012 Новият светофар на Околовръстното при "Коматево" взе първа жертва
30.11.2012 Пуснаха светофара на Околовръстното при разклона за "Коматево"
27.11.2012 Най-накрая: В петък пускат светофара на Околовръстното!
21.11.2012 Главният инженер: Само специална комисия може да пусне светофара на Околовръстното при разклона за "Коматево"
05.11.2012 Светофарът на Околовръстното при разклона за "Коматево" готов
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).