Съветниците си гласуват по-скромни представителни разходи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:24 / 13.01.2009
2444
Петчленна работна група общински съветници от различната цветова палитра в местния парламент са обосновали предложение, свързано с допълнителното им възнаграждение  за представителни и други необходимо-присъщи разходи. Всеки от тях да получава, освен нормативно определената си заплата от около 200 лв., 30 на сто от заплатата на председателя на общинския съвет, тоест 416 лв., с които да откриват приемни за граждани, да заплащат експертизи или други наложителни за доброто на пловдивчани дейности. Работната група ще внесе предложението си за предварително обсъждане в постоянните комисии и ако там бъде утвърдено, за гласуване на сесията на 22 януари.

Така общинските съветници редактират взетото набързо и на тъмно от тях решение на сесията на 4 декември миналата година, с което си заформяха месечен доход, гонещ 1000 лв. След бурната негативна реакция на гражданите те сякаш се засрамиха и започнаха да се надпреварват кой по-напред да внесе предложение за отмяна на приетото решение, но до края на декември това не се случи. Междувременно областният управител Тодор Петков спря изпълнението му поради допуснати незаконосъобразности.

"Популизъм е тезата, че общинските съветници трябва да получават единствено нормативно установеното си възнаграждение от 130 лв. Мнозина от тях, и то най-активните, отсъстват от работа с дни, за да участват в комисиите. С решенията си те определят бъдещето на Пловдив. За да бъдат  максимално компетентни, са нужни проучвания, експертни оценки и е нормално за целта да се предвидят необходимо-присъщи разходи", коментира председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Дани Каназирева пред репортер  на Plovdiv24.bg.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
27.03.2009 Промяна в закона вдигна заплатата на съветниците
06.02.2009 Отново нови заплати на съветниците
17.12.2008 Губернаторът връща незаконното решение за увеличаване на заплатите на съветниците
16.12.2008 Общинският съветник Любозар Фратев иска отмяна на високите заплати в
ОбС
05.12.2008 Слави Георгиев: 28 съветници от различни цветове гласуваха по-високи
заплати
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на "Южен" с апел към жителите на района
Той се завърна: Нагъл шофьор отново паркира в абсолютно нарушение...
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).