Сълзи на делото за шофьора, погубил две близначки и техен приятел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
16:43 / 30.05.2016
12917
Атанас Тонев, който при зверска катастрофа в Стамболийски преди две години погуби близначките-абитуриентки Яница и Виолета Филчеви и приятеля си Ивайло Петров, страда от депресия и ужасно чувство за вина. Той продължава да е в силен стрес и не е в състояние да планира бъдещето си. 

Според медиците състоянието на момчето се нарича разстройство в адаптацията. Това стана ясно днес в съда в Пловдив, където се обжалва присъдата на шофьорът-убиец.

Атанас Тонев е направил опит да се самоубие преди време, но наблюдателна съседка го видяла и предотвратила трагедията. Сега близките се опасяват, че момчето отново планува да се самоубие и са ужасно притеснени. 

Пред Апелативен съд Пловдив беше представена съдебно-психиатрична експертиза, която магистратите поискаха, за да си изяснят състоянието на момчето.

То се разплака и отново повтори, че много съжалява, че изказва съболезнования на родителите на приятелите си и че не е искал никой да пострада, но за нещастие се е случила най-голямата трагедия. Тонев получи 8 години затвор и 10 години без книжка от Окръжен съд и обжалва присъдата си.

Адвокат Светлана Званчева, която е защитник на момчето, повтори, че настоява по делото да отпадне квалификацията "особено тежък случай" и настоява присъдата да бъде намалена. Учудващо прокурорът, ангажиран със случая, заяви, че подкрепя искането на адвокатката.

На това обаче яростно реагира адвокатът на почернените семейства. "Какво не му е тежкото на случай. Загинали са трима млади хора, какво по-тежко от това", каза адвокат Иван Скорчев и припомни, че Тоневе имал многократни нарушения на пътя и е понесъл административно наказание. До 1 месец съдът ще се произнесе ще ли бъде намалена присъдата на водача, която почерни три фамилии.



Източник: Блиц

Виж коментарите (11)

Още по темата (12):
18.06.2016 Двойно по-малко наказание за шофьора, убил близначките и приятел
25.04.2016 Отложиха делото на шофьора, погубил две близначки и техен приятел
12.01.2016 8 години затвор получи шофьорът, погубил двете близначки и техен
приятел
12.01.2016 Атанас искал да се самоубие след жестоката катастрофа, в която загинаха
трима!
12.01.2016 Шофьорът, погубил двете близначки и техен приятел: Съжалявам, но не мога да върна времето назад!
10.01.2016 Стартира процесът срещу убиеца на близначките и техния приятел
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).