Съдят търговка за продажба на фалшиви маратонки в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:13 / 26.01.2016
3994
Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Асие Ю., на 29 г. от Пловдив, за използване на търговски марки без съгласието на притежателя.

Асие е предадена на съд за това, че на 17 юни 2015 г. в Пловдив, в търговски обект - магазин, е предлагала стоки - спортни обувки на обща стойност 3500 лева, с брандовете на четири световни търговски марки без разрешението на притежателите на изключителното право да ги разпространяват и продават.

В началото на 2014 г. обвиняемата решила да развива търговска дейност като продава спортни обувки. Тя сключила договор за наем за помещение на ул. "Храбрец" в Пловдив. 

Закупила от неустановено по делото лице маратонки с надписи на световноизвестни чужди търговски марки, като била наясно, че не ги получава от носителите на изключителните права върху поставените върху тях знаци. 

На 17 юни 2015 г. спортните обувки били иззети с протокол по образувано досъдебно производство на служители от отдел "Икономическа полиция" на ОД на МВР-Пловдив. Обвиняемата е заявила, че стоката е нейна собственост.

Назначена по делото експертиза е установила, че са били нарушени правата върху марките на производителите. Носителите не са давали съгласието за използването им от обвиняемата, става ясно от обвинителния акт. 

Според заключението на правно-патентна експертиза съществувала висока степен на сходство между регистрираните марки и знаци и изобразените такива върху стоките, предлагани от Асие. Поради това те биха могли да въвеждат в заблуждение купувачите относно техния произход и качества.

Разпитана в хода на досъдебното производство обвиняемата се е признала за виновна. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).